[O1] Przekładka wnętrz skrzyni biegów do AGR

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukaszmelon
    Classic
    • 2007
    • 8

Do mnie tez juz dotarla. Logo jest dosc spore i jak zalozona mam koszulkie to ze wzgledu na jego wielkosc sie poprostu marszczy i nie widac co tam pisze. Zdecydowanie gdzies polowe mniejsze bylo by lepsze i przydal by sie haft :wink:
  • yossarianpl
    Drive
    • 2006
    • 42

Od jakiegoś czasu szumi i "łuczy" mi skrzynia biegów. Znalazłem relatywnie tanio skrzynkę w świetnym stanie ale niestety z urwanym mocowaniem. Chciałbym przełożyć wnętrzności z tej nowej skrzynki do swojej obudowy - bo tylko obudowa jest OK. "Nowa" skrzynka została odjęta od silnika 110PS niestety nie wiadomo jakiego a i na skrzyni podobno nie mozna znaleźć żadnych oznaczeń. Mój szkodnik AGR ma nominalnie 90 PS. Stąd moje pytanie do Szanownych Kolegów czy któryś robił już takie sztuczki i czy wnętrzności od 110 dadzą się zamnknąć w mojej skrzynce?
    Niegdyś AGR 118@242 Master's "chill out version"

Komentarz

• Doba
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 357
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Pytanie trochę z innej beczki: czym objawia Ci sie dokładnie problem ze skrzynią, kto zweryfikował, że to właśnie skrzynia? jaki przebieg ma autko?
      Pytam się bo sam chyba będę zmuszony do reanimacji swojej.
      MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #

Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto

# # # # # # # # # # #

Moja O2
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159

Komentarz

• yossarianpl
        Drive
        • 2006
        • 42

Objawy są takie, że podczas jazdy z noga na gazie zwłaszcza w okolicach 40-50km/h słyszę rodzaj falowego szumienia/łuczenia, zarówno gdy dodaje gazu, a jeszcze chyba bardziej jak hamuję silnikiem. Natomiast gdy tylko wdepnę sprzęgło odgłos niknie prawie do zera, nie ma go też prawie przy jeździe na luzie więc to na pewno kwestia napędu. Sprzęgło dopiero było wymienione a autko ma już swoje 300 i moda na karku...
        Aha dzisiaj sprawdziłem oznaczenia skrzyni dawcy "EGS" ze 110 PS kombi. To yak na wypadek gdyby się ktoś odważył wtrącić coś w temacie podstawowego pytania - czy wyda?
        Niegdyś AGR 118@242 Master's "chill out version"

Komentarz

• kozi1987
          Ambiente
          • 2007
          • 200

A nic nie cieknie? Ja mialem BARDZO podobne objawy, dziwnego harczenia szczegolnie na 2 jak rozpedzilem do 4tys. obrotow i puscilem gaz. Jak sie pozniej okazalo zostawilem sciezke oleju z pobliskiego miasta az do domu, a skutek tego taki ze od 2 tyg. samochod rozebrany a ja kompletuje druga skrzynie... :/ - pękła obudowa... Co do wnetrznosci to nie mam zielonego pojecia, a pytales w ASO? w sumie pomysl rozwiazania nietypowy ale moze cos na ten temat beda wiedziec :roll:

Komentarz

Pracuję...